Omdat je het aankunt

Een mooi boek met een krachtige titel:  “Omdat je het aankunt” van Harrie de Steur. Waar gaat het boek over? De schrijver, Harrie de Steur, laat zien hoe iedereen op z’n tijd behoorlijke hobbels te nemen heeft. Want voor wie verloopt de levensweg zonder kleerscheuren? De weg door het leven lijkt soms onbegaanbaar. Harrie de Steur legt aan de hand van zijn eigen levensweg uit dat de nare en vervelende dingen die wij op die weg tegenkomen niet voor niets zijn.

In de ontwikkeling die wij in deze fysieke incarnatie mee te maken krijgen, zijn het juist de moeilijke dingen die ons verder brengen. Voor iedereen is die ontwikkeling anders. De opdrachten die je krijgt, zijn precies zoals je ze aankunt, perfect gedifferentieerd naar ons niveau van ontwikkeling en onze mogelijkheden om verder te groeien. Ons ego ziet de tegenslagen, onze ziel ziet de ontwikkelingsmogelijkheden en heeft de weg door het leven daarop uitgestippeld.

Later, zo schrijft Harrie de Steur, als we terugkijken op moeilijke tijden, zullen we met ons inzicht van dat moment zien, waar het allemaal goed voor geweest is en zullen we weten, dat we alles wat we aan hindernissen meemaken aankonden. Alles wat er op ons pad komt zegt ons: Omdat je het aankunt.

Harrie de Steur is leerkracht in het basisonderwijs. Hij is als vader van zijn twee kinderen, die nu boven de 20 zijn, bekend met opvoeden en begeleiden. In zijn leven heeft hij kennis gemaakt met een spirituele manier van kijken naar de werkelijkheid. Vooral de boodschap van “Een Cursus In Wonderen”, opgeschreven door Helen Schucman, heeft grote indruk op hem gemaakt. Door de inzichten uit “Een cursus in wonderen” leerde Harrie op een andere, nieuwe manier omgaan met de lastiger kanten van het leven.

Harrie de Steur, Omdat je het aankunt, ISBN 978-94-92421-02-9. Ook te bestellen via: www.uitgeverijvanwarven.nl

(Visited 110 times, 1 visits today)