Over Jaques Caron

Jacques Caron is een praktisch mysticus. Dat is iemand die in verbondenheid met het mysterie vol in het leven staan.

De zeventig visioenen die hij daar ontving brachten zijn spirituele ontwikkelingsreis in een stroomversnelling.
Na dertig jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben pakte hij de studie hypnotherapie, psychosociale therapie en NLP op. Daarnaast volgde hij een training tot tantramasseur en cursussen ontspanningsmassage. Hij heeft een praktijk voor hypnotherapie en spirituele groei in Zutphen.
Op zijn 15e ontmoette hij zijn eerste leermeester in de mystiek. Deze oude Indische man werd zijn schoonvader en nam hem onder zijn hoede. Daarna begeleidden de werken van dieptepsycholoog Jung en vergelijkend mytholoog Joseph Campbell hem op zijn ontwikkelingsreis. Elk tijdperk sloot hij af met een vastenperiode. De laatste in 2012 deelde hem mee dat hij nog verder kon als hij heel erg diep zou gaan. Dat gebeurde in 2015 met een week vasten in een grot. De zeventig visioenen die hij daar ontving brachten zijn spirituele ontwikkelingsreis in een stroomversnelling.
Word wie je bent, die je altijd al was, maar nog niet zo goed kent.

Klik hier om naar de site van Jaques Caron te gaan

Over zijn boek Merakels

Merakels laten zien wat leven vanuit een ruimer bewustzijn je concreet brengt. Er gaat een wereld voor je open. Een mystieke wereld die samenhangt met alles wat er is. Eén die zin heeft, waar je leven koers heeft en er hulp voor je klaarstaat. Ingevingen, synchroniciteit, dromen, visioenen, de juiste ontmoetingen en vondsten, gidsen, buitenzintuiglijke of paranormale verschijnselen en meer, begeleiden je op je levensreis.


Wat betekent het voor mij?

Iedereen kan wel een beetje meer dimensie in zijn/haar leven brengen. Een beetje meer diepte en hoogte. Sommigen krijgen de ‘mystic call’. Volg je deze roep dan vangt een duizelingwekkende ontwikkelingsreis. Naarmate ik hierin vorderde, werd mijn reis meer en meer begeleid door wonderlijke zaken die me de weg wezen, adviseerden, waarschuwden, onderwezen en stimuleerden. Niet mijn doel ze te ontvangen, maar wel fijn als bevestiging dat je nog op het goede spoor zit. Bijverschijnselen van de ontwikkelingsreis noem ik ze, de lantaarns die me bijlichten op mijn pad. Uiteindelijk ben ik mysticus geworden.
‘Dat is toch iemand die op zoek is naar God?’, vroeg een cliënt me eens. Nou nee, dat is iemand die in verbondenheid met het mysterie leeft. Die zoekt niet meer, die heeft gevonden. Samen op weg in het nu, door Merakels geflankeerd. Juweeltjes aan inzichten levert dit op. Schatkisten vol. Merakels is een greep uit zo’n schatkist, 80 korte verhalen uit het dagelijks leven van een mysticus. Elk verhaal bevat een thema dat nader uitgewerkt wordt onder het verhaal. De verhalen zijn chronologisch gerangschikt, maar prima los van elkaar te lezen.

(Visited 62 times, 1 visits today)