het rode boek thumb

Het Rode Boek

AuteurCarl Gustav Jung
Vertaler Hans Huisman
Prijs€ 38,50
VerzendkostenGeen
GenrePsychologie
ISBN978-94-92421-86-9
Verschijningsdatum02-09-2019

‘de graal van het onbewuste’

Het Liber Novus (Rode Boek) van Carl Gustav Jung lag tientallen jaren in een bankkluis in Zürich. De vraag is of Jung het ooit voor publicatie bedoeld was. Maar toen het in 2009 op de wereldmarkt verscheen werd het meteen ‘de graal van het onbewuste’ genoemd. Het werd al snel bekend als Het Rode Boek, genoemd naar de kleur van de leren omslag van het oorspronkelijke Liber Novus.

Liber Novus is het verslag dat Jung van 1913-1916 in zijn crisis maakte. Hij beschrijft hoe hij zich overgeeft aan een diepgaand innerlijk proces, waarbij hij uiteindelijk zijn eigen ziel ‘hervindt’. Hoe hij werd ingewijd in de geheimen van de menselijke psyche. Alle dromen, ervaringen en inzichten noteerde hij nauwgezet. Zijn aantekeningen werden een procesverslag dat uiteindelijk resulteerde in Het Rode Boek.

de kraamkamer van Jung’s latere wetenschappelijke werk

Na 1920 begon hij zijn crisis-ervaringen wetenschappelijk te onderbouwen. Zo creëerde hij het fundament van wat hij later het ‘individuatieproces’ ging noemen. Het Rode Boek kan daarom als kraamkamer gezien worden van zijn latere wetenschappelijke werk. Jungs erfgenamen gaven 40 jaar na diens dood alsnog toestemming om Liber Novus uit te geven. Daarom kan nu ook de lezer in het Nederlandse taalgebied kennismaken met de enorme rijkdom aan inzichten die Jung achterliet.

Lees hier de recensie van Dr. Michel Thys

Lees hier de recensie van Lambert de Kwant

BESTELFORMULIER

Het Rode Boek

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.

Meer over Jung

(Visited 558 times, 1 visits today)