Muzikale dialoog Leven met de Stem

OrganistJan Hage
Prijs€ 15,00
Verzendkosten€2,50
GenreMuziek-cd
ISBN978-94-93175-25-9
VerschijningsdatumVerschenen

Jan Hage vertaalt al improviserend zijn verhaal met de Stem op het orgel van de Domkerk. De CD dialoog bestaat uit improvisaties bij het boek ‘Leven met de Stem’  van de theologen Bart Gijsbertsen en Jan Willem Kirpestein.

Jan Hage improviseert op de herkenningsvreugde van het horen van de Stem, die opnieuw zoekt en vindt. De vreugde van herkenning wordt aangevochten en dreigt door andere stemmen overstemt te worden, maar keert terug. De schaduwen van dood en duisternis en diepe verbijstering op aarde zijn nog niet voorbij. De improvisatie is in dialoog met de berijmde tekst (niet de melodie) van de psalm 23.

Dr. Jan Hage (1964) geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio-, tv- en cd-opnames. Hij is een warm pleitbezorger en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met o.a. de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko|Schönberg en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als componist schreef hij werken voor orgel en ensembles.

In 2016 promoveerde hij aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam.
Zijn proefschrift is getiteld: ‘Muziek als missie: een luthers geluid in een calvinistische wereld. Een studie naar Willem Mudde en de kerkmuzikale vernieuwingsbeweging’. Als organist is Jan Hage verbonden aan de Domkerk in Utrecht.

Hier alvast een voorproefje

Lees hier  de recensie in het orgelnieuws

Bestelformulier

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.
(Visited 28 times, 1 visits today)