Wonderen van ontwikkeling

AuteurJan Diek van Mansvelt
Subtitel
Prijs€ 19,95
Verzendkosten€ 2,50
Genre
ISBN978-94-93175-11-2
Verschijningsdatum1 juli 2020

Dit boek is een essay over wonderen van ontwikkeling die zich openbaar voltrekken maar toch kans zien onopgemerkt te blijven.

Afname van biodiversiteit, klimaatverandering, armoede, honger, gezondheidsproblemen: ze houden ons een spiegel voor. Hoe gaan we om met de natuur? We maken gebruik van haar, zónder haar te eren.

Dit boek presenteert een respectvolle blik op natuur als dienende partner van mensen. Het wezensaspect van de plant vertegenwoordigt hier de natuur.

Nauwkeurige waarneming van het groeiproces bij planten levert een verrassende ontdekking op: je kunt zo ook kijken naar ontwikkelingen bij de mens én in zijn plannen en initiatieven. De knoop blijkt daarbij een centraal gegeven te zijn en metamorfose aan te kondigen.

Metamorfose is de ultieme kunstgreep van het wezen om aan stilstand te ontkomen en ontwikkeling te bewerken. Dit boek is een poging het Wezen aan het Werk te leren zien.

Over Jan Diek van Mansvelt:

Jan Diek van Mansvelt, dr. sc. (1943) is bioloog en voormalig bijzonder hoogleraar Alternatieve Landbouw aan de Universiteit Wageningen. Thans is hij zelfstandig consultant, gevraagd spreker en publicist. Eerder schreef hij samen met collegae de Checklist for Sustainable Landscape Management.

Lees hier de recensie van E Pelzers

Bestelformulier

Wonderen van ontwikkeling

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.

(Visited 356 times, 1 visits today)