t oog dat mij ziet cover klein
AuteurLout Jonkers
Prijs€ 17,50
Verzendkosten€ 2,50
GenreReligie, spiritualiteit & Filosofie
ISBN978-94-92421-84-5
Verschijningsdatum01-09-2019

Lout Jonkers

Jonkers (1936) was ooit wetenschappelijk medewerker aan de TU Delft en heeft bij het Ministerie van Onderwijs gewerkt in technologie-ontwikkeling. Op latere leeftijd is hij met vreugde gezwicht voor de charme van religie. Hij heeft gezien hoe alles leeft en voortdurend zinvol beweegt, niet alleen wij, maar… alles, ook gedachten, intenties, waarden. Hij zoekt het verbinden van het menselijk bewustzijn met het Universele Bewustzijn van het Geheim van de hele schepping, dat mensen in alle religies God noemen.

verbinden van het menselijk bewustzijn met het Universele Bewustzijn van het Geheim van de hele schepping…

We doen het geheim van de schepping onrecht wanneer we dat levende geheel slechts zien als een ingewikkelde machinerie, zonder ziel en zonder zin. Volgens auteur Lout Jonkers is er erkenning nodig van zin en bezieling van natuur en mensheid. Dat niet alleen: deze erkenning vraagt om een respectabele plaats voor het menselijk bewustzijn in de steeds evoluerende eenheid van Schepper en schepping.

Geloven en weten zijn volgens Jonkers verschillende domeinen van menselijk denken en ervaren. En wat in de ene wereld wordt geboden als geloofsleer, mag natuurlijk niet evident in strijd zijn met de andere wereld van wetenschap. Nu zit de westerse cultuur nog gevangen in een materialistisch wereldbeeld. Dit boek wil ons opwekken tot verinnerlijken, waarnemen wat er al is begonnen: een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Jonkers rijgt voor ons een snoer van rijke beelden: ‘Merk je het? het is al begonnen! Kom meedoen!

BESTELFORMULIER

`t oog dat mij ziet

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.

(Visited 74 times, 1 visits today)