AuteurRinus van Warven
Prijs€ 7,50
Verzendkosten
€ 2,50
Genre
ISBN978-94-93175-30-3
Verschijningsdatum8-2-2020

Het is 5 januari 1922. Carl Gustav Jung heeft een gesprek met zijn ziel. Het gaat over roeping, over het grootse werk dat gedaan moet worden, over de taak die uitgevoerd moet worden. En wat was die roeping? Een nieuwe religie die zich uit in de transformatie van de menselijke betrekkingen, zoals hij dat zelf ooit beschreef.

synchroniciteit, archetypen en het collectieve onbewuste

Het gedachtegoed van Jung over de menselijke geest is zo universeel dat je het tegenkomt in de werelden van psychiatrie, filosofie, kunst, literatuur, zingeving, spiritualiteit en religie. Het is zijn grote verdienste dat veel van de hedendaagse psychologische concepten – waaronder synchroniciteit, archetypen, het collectieve onbewuste – het licht hebben gezien. Een eeuw later kunnen we ons afvragen wat Jungs uitdaging heeft opgeleverd. Hij wees ons een pad naar zelfontwikkeling dat ons volledige potentieel stimuleert: creatief, spiritueel en intellectueel.

Symposiumbundel

Het symposium ‘Jung, de schaduw en het licht’ werd in 2019 gehouden ter gelegenheid van het verschijnen van het Rode Boek in het Nederlands. Er werden een vijftal dimensies, uit de brede caleidoscoop op het denken van Jung, gepresenteerd. Henk Masselink, Tjeu van den Berk, Hans Huisman, Eefke van der Drift en Rinus van Warven belichtten deze dimensies. U treft ze in deze symposiumbundel.

Lees hier een recensie

BESTELFORMULIER

symposiumbundel ‘Jung, de schaduw en het licht

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.

(Visited 101 times, 1 visits today)