de koppige engel anne, anne marie reijnen

De koppige engel

AuteurAnne Marie Reijnen
Prijs€ 16,95
Verzendkosten€ 2,50
GenreSpiritualiteit
ISBN978 94 92421 76 0
Verschijningsdatum20-04-2018

de mens terugroepen naar een bestaan waarin de moed terugkeert om wat ons verstand te boven gaat welkom te heten

In het barre rationalisme van onze tijd dreigt onze spirituele denkkracht naar de achtergrond te verdwijnen. Als er in dat klimaat sprake is van engelen, is dat vaak in de zin van een ‘beschermengeltje’ dat elk mens op de schouder heeft zitten, of als stoffering van een kerststalletje. Aan die reducering zijn ook veel hedendaagse gelovigen niet helemaal ontkomen, laat de auteur zien.

Anne Marie Reijnen wil de mens terugroepen naar een bestaan waarin de moed terugkeert om wat ons verstand (de ‘rede’) te boven gaat weer ruimhartig welkom te heten. Zij laat aan de hand van voorbeelden uit de literatuur en de kunst zien, hoe bijv. dichters en andere kunstenaars altijd al het tasten naar de gastvrijheid, waarvan de engel nu juist zo nadrukkelijk het symbool (maar ook deel van de werkelijkheid) is en die, zo koppig als ze is, niet weg te krijgen is, hebben getast. De engel, zegt de auteur, is de spiegel van de schoonheid van Gods schepping en van Gods genade, die – net als de engel zelf – ‘gratis en voor niets’ is.

Anne Marie Reijnen

Prof. dr. AM Reijnen was vele jaren hoogleraar dogmatiek aan de Faculteit Protestantse Godgeleerdheid/Faculté de Théologie Protestante in Brussel, en is nu verbonden aan het Theologicum van het Institut Catholique/Catholic University in Parijs. Zij is voormalig voorzitster van de Franstalige Paul-Tillich Vereniging (APTEF) en heeft herhaaldelijk als Fellow van het Center of Theological Inquiry in Princeton (USA) vertoefd, laatstelijk in 2015-2016 voor het project “Astrobiology and the Humanities”, onder auspiciën van de John Templeton Foundation en NASA.

Lees hier de Recensie

BESTELFORMULIER

De koppige engel

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.

(Visited 46 times, 1 visits today)