job een aanklacht, godfried beumers cover

Job

een aanklacht

Vertaler Godfried Beumers
Prijs€ 12,50
Verzendkosten€ 2,50
GenreOosterse filosofie
ISBN978-94-92421-92-0

Verschijningsdatum01-04-2019

Job neem het woord

Job leest, in het Bijbelboek met dezelfde naam, zijn eigen levensverhaal – ooit door anderen opgeschreven. Geslaagd in alles wat hij deed, werd hij inzet van een weddenschap tussen God en een van diens zoons, de satan. De laatste nam alles van Job weg. Lang heeft hij gezwegen, maar nu neemt Job zelf het woord en vertelt zijn eigen visie op zijn leven en lijden.

In Beumers’ eigenzinnige bewerking nemen niet alleen Job zelf en zijn vrienden, maar ook zijn groot – moeder en vrouw het woord. Grootmoeder heeft weinig op met die “nieuwe God in Hoofdletters’. Zij heeft genoeg aan de kleine godjes die ze zelf kneed – de uit klei. Zijn vrouw verwijt Job diens egoïsme: “Werd niet ook ik getroffen door deze rampen!?’ Een diep inzicht in het wezen van de natuur verandert Job ’s kijk op het leven voor altijd. Maar zijn daarmee de gevolgen van de weddenschap ongedaan gemaakt?

Godfried Beumers

Godfried Beumers (1952) heeft zich als beroepsverteller de laatste jaren bezig gehouden met het herijken van grote verhalen uit de wereldliteratuur. Dit leverde indringend geschreven en sober vormgegeven vertellingen op. Ook in ‘JOB – een aanklacht’ toont hij zich een meeslepend verteller.

BESTELFORMULIER

Job, een aanklacht

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.

(Visited 41 times, 1 visits today)