Het visioen van Mattheüs

AuteurBas van den Berg
Subtitel
Prijs€ 24,95
Verzendkostengeen
ISBN978-94-93175-67-9
Verschijningsdatum7 september 2021

Het visioen van Mattheüs is ontstaan onder de inspirerende begeleiding van Bas van den Berg.
Centraal staan vier bronverhalen over het begin van het evangelie naar Mattheüs. Deze verhalen
gaan over de wording van een nieuwe gemeenschap en starten met de geboortegeschiedenis van Jezus van Nazareth. Ze worden gelezen als inspiratieverhalen voor zinzoekers in onderwijs, zorg en geestelijke begeleiding en binnen religieuze gemeenschappen.
De inhoud van het boek is gevarieerd van aanpak en kan een ieder inspireren bij het verkennen van dilemma’s en levensthema’s in de context van werk of het gewone leven. Een viertal essays over dromen, nataliteit, geboorteverhalen in de Joodse traditie en over de relatie tussen God, mens en wereld zorgt voor verdere verdieping.
Uniek aan dit boek is dat achttien kunstenaars, denkers en schrijvers, allemaal liefhebbers van bronverhalen, hun eigen creatieve reactie geven op deze verhalen. Ze doen dat vanuit hun eigen expertise in beeldende kunst, poëzie, dans, film, drama, muziek of verhalen vertellen. De benadering van bijbelse bronteksten in het boek is over de gehele linie muzisch, dat wil zeggen kunstzinnig. Een diversiteit aan tekstvormen daagt lezers uit tot ontmoeting, gesprek en bezinning en maakt het geschrift tot een praktijkboek voor alle beoogde doelgroepen. Daarnaast nodigt het boek ook uit tot zelfstudie en tot het samen leren in groepen.

Bestelformulier

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.

(Visited 208 times, 1 visits today)