Het lijkt sprekend

Religie in de spiegel van zingeving

AuteurGuus van Loenen
Prijs€ 17,50
Verzendkosten€ 2,50
GenreZingeving en spiritualiteit
ISBN978 94 92421 45 6
Verschijningsdatum01-08-2018

Dorst herken je aan verlangen naar water.
Liefde herken je aan verlangen naar contact.
G!d herken je aan verlangen naar zin.

De taal van religie is zingevingstaal. Door religieuze ervaring te verbinden met zingeving kan religie aan verstaanbaarheid winnen – zowel voor religieuze mensen als ook voor degenen die zichzelf als ongelovig beschouwen. Geloof is immers geen voorwaarde om religieuze taal te begrijpen. Voorwaarde is daarin het verlangen naar zin te herkennen.

De taal van religie is zingevingstaal. De formulering “En God sprak’ verwijst niet naar een akoestisch verschijnsel, maar naar een zingevingsgebeuren waarin betrokkenen innerlijk heftig worden aangesproken, zo heftig dat het lijkt of er tot hen gesproken wordt.

De taal van religie is zingevingstaal. Als je religie plaatst voor de spiegel van zingeving dan wordt zij herkenbaar als een helpend antwoord op de vragen die mensen zich stellen over hun bestaan. Dit boek laat zien dat juist degene die gevoelig is voor twijfelachtige kanten van zingeving die de huidige samenleving domineert een inspirerend alternatief kan vinden in de religieuze positie.

Wie ooit van zijn/haar volwassen kinderen de vraag krijgt om uit te leggen wat religie is en wat hij/zij in religie zoekt, zal baat hebben bij dit volkomen heldere verhaal. “Hier, lees dit boek, en laten we erover praten als je het uit hebt”.

BESTELFORMULIER

Het lijkt sprekend

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.

Meer van Guus van Loenen

(Visited 16 times, 1 visits today)