een polderjezuiet in indonesie cover

Een polderjezuïet in Indonesië

AuteurBen Nissen
Prijs€ 16,95
Verzendkosten€ 2,50
GenreGeschiedenis
ISBN978-94-92421-97-5

Verschijningsdatum15-06-2019

Een polderjezuïet in Indonesië

In de autobiografie Een polderjezuïet in Indonesië vertelt Ben Nissen (1929) eerlijk en openhartig zijn levensverhaal. Hij groeit op in de Ooypolder bij Nijmegen en gaat naar het seminarie van de Kruisheren in Uden. Hij raakt gefascineerd door het missioneringswerk van de Jezuïet Franciscus Xaverius (1506-1552) in Azië.

Ben besluit zijn theologie en filosofiestudie te vervolgen bij de Jezuïeten in Indonesië, alwaar hij benoemd wordt tot pastoor in Bintaran op Java. Hij treedt er op als duiveluitdrijver, rijdt er rond op een zware BMW-motor, en klimt ook in de mast van de radiozender om eigenhandig reparatiewerkzaamheden te verrichten.

Rooms-Katholieke Kerk

Het zwijgen van de Rooms-Katholieke Kerk over de moord op miljoenen communisten na de machtsovername van generaal Soeharto, de dubieuze rol van de pater Jezuïet Joop Beek en zijn plotselinge overplaatsing als pastoor doen Ben Nissen na een sabbathsperiode besluiten uit de orde te treden.

Ben Nissen

Terug in Nederland wordt Ben godsdienstleraar in Emmeloord en later in Enschede. Hij trouwt met Johanna Ong Kiem Hwa (Indrawati). Samen krijgen ze twee kinderen, Chantal en Bernie.

Deze onderhoudende autobiografie bevat observaties over de Aziatische religiositeit, over de ontwikkelingen in de kerk en over veranderende godsbeelden.

BESTELFORMULIER

Een polderjezuïet in Indonesië

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.
(Visited 57 times, 1 visits today)