Een betoog van Nicodemus?

AuteurBart Gijsbertsen
Subtitel De Hebreeënbrief herlezen
Prijs€ 15,00
Verzendkosten€ 2,50
ISBN978-94-93175-42-6
VerschijningsdatumVerschenen

De Hebreeënbrief wordt door velen gelezen als bewijs dat het joodse geloof is achterhaald door het christelijke. Maar is dat terecht?
De ‘Brief aan de Hebreeën’ lijkt het betoog te zijn van een Joodse schrift-geleerde. Hij citeert meer dan honderd teksten uit de Septuagint (het Griekse ‘Oude Testament’) om dat betoog te onderstrepen.
Bart Gijsbertsen zocht al die teksten op. Zijn bedoeling was om de logica in dit betoog van stap tot stap te volgen en te gaan begrijpen. Die logica dwong hem ertoe om het Grieks regelmatig anders te vertalen dan hij gewend was. Het resultaat van zijn herlezing en vertaling opent de ogen voor een prachtig perspectief.
De brief blijkt een unieke visie op Jezus te hebben, zoals je die nergens in de andere geschriften van het Nieuwe Testament terugvindt. In die visie wordt het joodse geloof allesbehalve ontkracht. Het is eerder zo dat de universele dimensies ervan nog meer uit de verf komen.
Deze herlezing van de Hebreeënbrief zet ieder aan het denken over de eigen geloofsopvattingen en de verbinding tussen hemel en aarde.
Bart Gijsbertsen (1951) is emeritus-predikant, consultant en schrijver. Hij schreef meerdere boeken waarin de betekenis oplicht van de Joodse wortels voor het christendom. Na een ‘drieluik’ van zijn hand wordt zijn bijbeluitleg wel omschreven als ‘Christelijk geloof met een Hebreeuws ijkpunt

Bestelformulier

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.
(Visited 172 times, 1 visits today)