De Reis

AuteurLene Henningsen
Prijs€ 17,50
Verzendkosten
€ 2,50
Genre
ISBN978-94-931-7503-7
Verschijningsdatum22-12-2019

De reis van het leven. Lene Henningsen ging op zoek naar de ervaring van zinvol leven. Ze ontdekte dat het leven een reis is met een eigen mythe.

‘We maken reizen om ons te verbazen over de hoogten van de bergen, over de eeuwige kringloop van de sterren,’ schreef Augustinus ooit eens, ‘maar aan onszelf gaan we zonder verbazing en verwondering voorbij’. En wat kunnen we doen om niet aan onszelf voorbij te lopen? De Deense schrijfster Lene Henningsen leert het ons: ga erop uit, trek de wereld in en deel met anderen wat je onderweg tegenkomt. Maar stel vooral de goede vragen aan het leven.

En wat zijn die goede vragen? Wat ben ik? Hoe verhoud ik me tot mijn medemens? Hoe sta ik in relatie met wat de bron des levens genoemd wordt? En niet op de laatste plaats: hoe kan ik, vanaf het punt waar ik nu sta, van de wereld een betere plek maken? Lene Henningsen ging op zoek naar de ervaring van zinvol leven. Zo kwam ze terecht in de werelden van inwijdingsgenootschappen, ridders en mystici. Ze ontdekte dat het leven een reis is met een eigen magie, een eigen mythe.

Alle grote levensbeschouwingen bestaan bij de gratie van goed vertelde verhalen. Dwars door al die verhalen liep één rode draad: een echte reis bestaat niet uit het aankomen bij een doel. Wie reist, is onderweg. In het onderweg zijn, wordt de onwetendheid over de essentie van mens-zijn opgelost. We worden de essentie van Levend Zijn gewaar. En dan? Dan weten we wat we hier te doen hebben.

Lees hier een recensie

Over de Auteur:

Lene Henningsen (1967) schrijft proza, poëzie en toneelstukken. Ze voltooide in 1993 de Schrijversschool in Kopenhagen. Verder heeft ze piano gestudeerd en ook kunstgeschiedenis, filosofie en literatuurwetenschap. Ze werkt ook als vertaalster.

Lene Henningsen heeft tien jaar bij de Vrijmetselaarsloge in Kopenhagen gewerkt. Daar heeft ze kennisgemaakt met de geschiedenis en het gedachtegoed van de Vrijmetselaars, die haar inspireerden tot het schrijven van dit jeugdboek.

In het voorwoord zegt de schrijfster: ‘het verhaal van de vrijmetselaren draait – zoals alle goede verhalen – om een aantal belangrijke vragen: Wat is een mens? Wie ben ik zelf, en wat kan ik worden? Hoe kan ik, van af waar ik nu sta, een betere plek van de wereld maken?’

BESTELFORMULIER

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.

(Visited 83 times, 1 visits today)