de draag vliegt hoog aan de hemel cover_klein
AuteurAdvait van Hulzen
Prijs€ 15,95
Verzendkosten€ 2,50
GenreFilosofie
ISBN978-94-92421-88-3
Verschijningsdatum29-09-2019

De draak vlieg hoog aan de hemel

De draak vliegt hoog aan de hemel is een nieuwe vertaling van de eerbiedwaardige I Tjing, Het Boek der Veranderingen. Dit bronboek is al drieduizend jaar een toeverlaat bij levensvragen voor zoekers op het spirituele pad.

De meeste bronboeken, zoals de soetra’s van de Boeddha of de Bhagavad Gita, gedijen bij een meditatieve benadering, aandachtig en geconcentreerd. Zij zijn wegen naar inzicht in hogere werelden, ons gegeven vanuit de geestelijke wereld. Deze bronboeken zijn de oosterse tegenhangers van westerse inwijdingswegen, zoals de antroposofie en de kabbalistiek.

De I Tjing werkt daarnaast als een orakel dat tot een gesprek gewekt kan worden, met vraag en antwoord. Hij laat een levende indruk na, zoals wanneer je met een wijze oude man hebt gesproken. De raadgevingen zijn direct en vaak raak, maar er klinkt nooit een ‘gij zult’ of ‘gij zult niet’. Want respect voor persoonlijke vrijheid staat voorop.

Advait van Hulzen

De auteur is consultant met de I Tjing en de Tarot. Hij publiceerde De beeldende I Tjing en De intuïtieve Tarot. Daarnaast Die mij werd weggenomen is mij nu zo nabij, een requiem. Hij put uit verschillende bronnen, zoals de Boeddha, om zijn diepe stilte en uit Tao, wegens haar verwijzing naar het onbenoembare. En uit de antroposofie van Rudolf Steiner.

BESTELFORMULIER

De draak vliegt hoog aan de hemel

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.

(Visited 67 times, 1 visits today)