De cowboy met de kaarsen

AuteurReza Keshawarzi
Prijs€ 14,95
Verzendkosten€ 2,50
GenreLiteratuur
ISBN978 94 9242 15 48
Verschijningsdatum20-12-2018

“Het was een kluitje verbrijzelde mensen dat daar met trillende handen en voeten bij de balie van het kantoor van Vluchtelingenwerk stond. ”

In deze roman, ‘De cowboy met de kaarsen’, laat Reza Keshawarzi zien hoe het leven is in een Nederlands vluchtelingenkamp. Alle bewoners  – jong, oud, mistroostig, hoopvol, wijs, naief – hebben hun eigen unieke verhaal te vertellen. Reza maakt in zijn roman ruimte voor al deze ontheemden en hun verhalen; tegelijk laat hij zien hoe de vluchtelingen met elkaar samenleven in hun veilige – maar behoorlijk spanningsvolle – tijdelijke opvang. Hij schetst met liefde een ontwortelde gemeenschap inclusief alle misverstanden, plagerijtjes, verliefdheden, verveling, vlagen van wanhoop, en een eigen roddelcircuit.

Reza Keshawarzi is geboren in Teheran, in 1962. In Iran was hij leraar op een middelbare school, tot zijn leven in gevaar kwam; hij werd een politieke vluchteling. Sinds ruim twintig jaar woont, schrijft en schildert hij in Kampen.

Kader Abdolah over eerder werk van Reza Keshawarzi: “Reza schrijft mooi. Zijn taal is subtiel en helder; als je zijn verhalen leest, denk je: ‘Die man heeft veel te vertellen.’  En dat is ook zo, hij heeft veel meegemaakt en hij heeft veel te vertellen. (…) Ik wacht geduldig op zijn eerste roman.”

BESTELFORMULIER

De cowboy met de kaarseb

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.
(Visited 39 times, 1 visits today)