Nabij-de-Doodervaring: tijd en afstand spelen geen rol

Het was 9 april 1981. Het leven gaf hem een drietal geschenken in de vorm van een Bijna-Dood-Ervaring. Tegenwoordig noemen we het een Nabij-de-Doodervaring.

De kracht van compassie

“Dit is dan mijn ware religie, mijn eenvoudige geloof. Er is geen tempel, moskee of kerk, geen complexe filosofie, doctrine of dogma. Ons eigen hart, onze eigen geest is de tempel.”

De veda’s en de gnosis

Lezing - Wat hebben de Vedische traditie uit India en de wereld van de Gnosis met elkaar gemeen? Dat antwoord is simpel: onze goddelijke kern bevindt zich in alle schepselen.

Geheim van het Verloren Woord

Lezing - De Da Vinci Code zit vol geheimtaal: symboliek uit de wereld van de gevestigde religie, de kerk, maar ook uit de wereld van de vrijmetselarij.

De Tempeliers en de Islam

lezing - Het beeld dat in de Westerse wereld wordt geschetst van de Islam is erg eenzijdig. De Islam is een gewone, zeer spirituele religie met veel mystieke dimensies.

J.S. Bach en het Rozenkruis

Lezing - Johann Sebastiaan Bach is geïnspireerd door de spiritualiteit van het Rozenkruis. Wetenschappers zeggen dat dit nooit officieel aangetoond is.

Luther: Veranderde hij alles?

Lezing - De ondertitel van de film 'Luther' luidt: 'Hij veranderde alles voor eeuwig'. Maar is dat zo- veranderde hij alles voor eeuwig?

De universele religie van de Liefde

Lezing - In alle grote tradities – van Oost naar West – wordt de liefde voor het leven tot uitdrukking gebracht, geformuleerd in de taal van het hart: één geest, één mensheid, één wereld.
Lezing Rinus van Warven Hiernumaals, hiernamaals, hiernogmaals

Hiernumaals, hiernamaals, hiernogmaals

Lezing Leven is leren omgaan met de eindigheid. Afscheid nemen van onze angst voor de dood kan ons helpen om te leren leven.